مرحبا بكى زائرة وان شاء الله لما تتابعى موضوعاتنا هتسجلى معانا عشان تنضمى لأسرتنا



 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالتسجيلدخول
اللهم لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك
لا إله إلا أنت سبحانك إنى كنت من الظالمين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق
اللهم بلغنا رمضان وأنت راض عنا غير غضبان
المواضيع الأخيرة
» كل سنة وانتى طيبة يا عجرودة
الثلاثاء 13 أغسطس 2013, 4:29 am من طرف الصفا والمروة

» بدأتوا توضيبات العيد يا صفصوفاات؟
الثلاثاء 06 أغسطس 2013, 8:42 pm من طرف الصفا والمروة

» غدا هو ٢٩ رمضان بالسعودية
الثلاثاء 06 أغسطس 2013, 8:38 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٧
الخميس 18 يوليو 2013, 3:55 am من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٦
الخميس 18 يوليو 2013, 3:52 am من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٥
الأحد 14 يوليو 2013, 11:51 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٤
الأحد 14 يوليو 2013, 11:50 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٣
الأحد 14 يوليو 2013, 11:46 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة التانية
الأحد 14 يوليو 2013, 11:45 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة الاولى
الأحد 14 يوليو 2013, 11:43 pm من طرف الصفا والمروة

» قوالب الكنافة بالمكسرات لمنال العالم
الأحد 14 يوليو 2013, 5:32 pm من طرف بحبكم أوى

» فيديو يشرح كيفية تعويد الطفل على التواليت
الأحد 14 يوليو 2013, 5:32 pm من طرف بحبكم أوى

» 30 اكلة لأيام رمضان..متجدد
الأحد 14 يوليو 2013, 5:30 pm من طرف بحبكم أوى

» طريقه عمل مزيل عرق
السبت 13 يوليو 2013, 5:21 pm من طرف اللى جاى أحلى

» سمبوسك البطاطس الحارة يم يم يم
السبت 13 يوليو 2013, 5:53 am من طرف حبيبة أبوها

 
 
 
 
المواضيع الأكثر نشاطاً
شات الامهات المطحونات
شات الحب فى الله ... يرحب بيكم
شات الامهات المطحونات والمفروسات الجزء التاني وعقبال المليون
حملة الجنة أقصى ما أتمنى (حفظ جزء عم)
بورتو الحوامل
كرسى الاعتراف (ضيفة الحلقة أم ألاء)
كرسى الاعتراف (ضيفة الحلقة cimaema)
مسابقة أكلة هنية تكفى 100.........هم هم
كرسى الاعتراف(ضيفة الحلقةرشرش القمر)
شات الاستغفار ....ادخلى ياصفصوفة
جدول اليكسا

شاطر | 
 

 نصائح مطبخية 4

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عجرودة
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو


الساعة الآن :
عدد المساهمات : 403
النقاط : 671
تاريخ التسجيل : 10/11/2011
العمر : 34
الموقع : صفصوفات حبيبة قلبى
المزاج : يعنى ساعة تروح وساعة تيجى ها ساعة تروح وساعة تيجى ها

مُساهمةموضوع: نصائح مطبخية 4   الإثنين 14 نوفمبر 2011, 3:16 pm

هاتي بخاخة فاضية وحطي فيها كوب من سائل معطر الملابس زي كمفورت مثلا وياريت ما يكونش امريكي عشان المقاطعة
ومعلقتين نشا ايوة نشا بتاع المهلبية
واضيفي عليهم كوب ماء
ولتسهيل الكوي فكرة اخرى
وهي كوي الملابس بعد خروجها من الغسالة مباشرة وهي مندية
لكوي ولا اسهل
رجي كويس وشوفي بقى الكوي هايكون
سهل ازاي وكمان ريحة الملابس تجنن واحلى من كل ده ريحة الدولاب لان الملابس
كلها هاتكون معطرة فيه فتفضل فيه الريحة كتير
اختي ضيفي
لسائل غسيل الاطباق كوب او اتنين من الخل بحسب كمية سائل الغسيل عندك
يعطيكي لمعة جميلة وخاصة للاكواب الزجاج والبيركس وكمان بيساعد على تفتيت
الدهون وكمااااااااااان بيعمل تعقيم للاطباق لان الخل مفعوله زي مفعول
الديتول ووو .

كما انا اضافة الملح الى سائل الغسيل يعطي كثافة ونتايج اجملللل
برش قشرالبرتقال مميز في الكيكات وفي كثير من الاكلات وممكن يضاف مبشور البرتقال لخلطة المشاوي للدجاج يعطي نفس طعم دجاج (الطازج)

احضري البرتقال اغسليه جيدا للتخلص من أي آثار للأتربة او الكيماويات

وابشري بهدوء طبقة القشرة الخارجية وعندما يتكون عندك كمية مناسبة ضعي عليها ملعقة سكر

وسخني
فرن البوتجاز لمدة 10 دقايق ثم طفي الفرن وحطي فيه البرش بتاع البرتقال ده
مدة 10 دقايق عشان يجف وبعدين يخرج من الفرن ويترك في الهواء حتى تتأكدي
أنه بقي جاف


تماما احتفظي بهذه الكمية في علبة محكمة وتمتعي برائحة البرتقال المنعشة واللذيذة في أكلاتك

سمك مقلي مقرمش لا يشرب زيت وزيت القلي يفضل زي الفل لاخر سمكة

يالا بينا


الفكرة بسيطة جدا لكن راااااائعة

السمك تبليه بطريقتك المعتادة وبعدين قلبيه في الدقيق كالمعتاااااد بردو والسر بقى في الخطوة دي

بعد وضع السمك في الدقيق هاتي
طبق فيه ماء وملح وخدي السمكة وهي عليها دقيق وحطيها في المية بالملح دي
مجرد ما تحطيها شيليها وعلى الزيت السخن


النتيجة بقى سمك دهبي
كرسبي رائع ومش شارب زيت كتير والزيت الي قليتي فيه يفضل نضيف وزي الفل لحد
آخر سمكة جربته ولاقيته رااااائع وهتبقى دي ان شاء الله طريقتي المعتادة
في قلي السمك

لعمل الرز باللبن

مع اللبن استخدمي علبة قشطة لو مش عندك هاتي بودرة الكريم شانتيه ظرف واحد وضيفيها مع اللبن وتمتعي بالطعم اللذيذ الغني


عاوزة الرز بلبن يكون مشبع بطعم
جوز الهند خدي الفكرة السهلة دي هاتي اللبن وضيفي عليه نصف كوب من جوز
الهند ولو عاوزة الطعم يكون مركز اكتر ضيفي كوب جوز الهند واتركيه يغلي على
النار جيدا وبعدين صفيه من جوز الهند وابدئي استخدميه لعمل الرز بلبن
بالطريقة العادية


عشان يكون الرز بلبن
زي بتاع برة بالظبط اتعلمتها من فتكات انك تسلقي الرز كويس وبعدين تصفيه
وماتستخدميش المية الي سلقتيه فيها... وتحطيه في اللبن المغلي وتكملي
كالمعتاااااااااد


منقووووووووول عجروووووووووودة





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عمر وعلى
شيف الصفصوفات


وسام : شيف الصفصوفات
الساعة الآن :
عدد المساهمات : 3860
النقاط : 5324
تاريخ التسجيل : 19/03/2011
العمر : 34
المزاج : بشد فى شعرى من ولادى

مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية 4   الإثنين 14 نوفمبر 2011, 6:23 pm

تسلمى ياام مازن على النصايح الجميله دى

وفكره السمك الكرسبى اجربها بس على ضمانتك يعنى زيت وميه وعلى النار ربنا يستر بقه

ههههههههههههههههههههه

التقييييييييييييييييييييييييييييم++++++++++++++++++++++++
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عجرودة
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو


الساعة الآن :
عدد المساهمات : 403
النقاط : 671
تاريخ التسجيل : 10/11/2011
العمر : 34
الموقع : صفصوفات حبيبة قلبى
المزاج : يعنى ساعة تروح وساعة تيجى ها ساعة تروح وساعة تيجى ها

مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية 4   الإثنين 14 نوفمبر 2011, 6:42 pm

ادينا بنجرب فى ازواجنا اقولك
جربيها وقوليلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخية 4
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: المنتديات العامة :: أقسام المرأة العصرية :: التدبير المنزلى-
انتقل الى: