مرحبا بكى زائرة وان شاء الله لما تتابعى موضوعاتنا هتسجلى معانا عشان تنضمى لأسرتنا



 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالتسجيلدخول
اللهم لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك
لا إله إلا أنت سبحانك إنى كنت من الظالمين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق
اللهم بلغنا رمضان وأنت راض عنا غير غضبان
المواضيع الأخيرة
» كل سنة وانتى طيبة يا عجرودة
الثلاثاء 13 أغسطس 2013, 4:29 am من طرف الصفا والمروة

» بدأتوا توضيبات العيد يا صفصوفاات؟
الثلاثاء 06 أغسطس 2013, 8:42 pm من طرف الصفا والمروة

» غدا هو ٢٩ رمضان بالسعودية
الثلاثاء 06 أغسطس 2013, 8:38 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٧
الخميس 18 يوليو 2013, 3:55 am من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٦
الخميس 18 يوليو 2013, 3:52 am من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٥
الأحد 14 يوليو 2013, 11:51 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٤
الأحد 14 يوليو 2013, 11:50 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٣
الأحد 14 يوليو 2013, 11:46 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة التانية
الأحد 14 يوليو 2013, 11:45 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة الاولى
الأحد 14 يوليو 2013, 11:43 pm من طرف الصفا والمروة

» قوالب الكنافة بالمكسرات لمنال العالم
الأحد 14 يوليو 2013, 5:32 pm من طرف بحبكم أوى

» فيديو يشرح كيفية تعويد الطفل على التواليت
الأحد 14 يوليو 2013, 5:32 pm من طرف بحبكم أوى

» 30 اكلة لأيام رمضان..متجدد
الأحد 14 يوليو 2013, 5:30 pm من طرف بحبكم أوى

» طريقه عمل مزيل عرق
السبت 13 يوليو 2013, 5:21 pm من طرف اللى جاى أحلى

» سمبوسك البطاطس الحارة يم يم يم
السبت 13 يوليو 2013, 5:53 am من طرف حبيبة أبوها

 
 
 
 
المواضيع الأكثر نشاطاً
شات الامهات المطحونات
شات الحب فى الله ... يرحب بيكم
شات الامهات المطحونات والمفروسات الجزء التاني وعقبال المليون
حملة الجنة أقصى ما أتمنى (حفظ جزء عم)
بورتو الحوامل
كرسى الاعتراف (ضيفة الحلقة أم ألاء)
كرسى الاعتراف (ضيفة الحلقة cimaema)
مسابقة أكلة هنية تكفى 100.........هم هم
كرسى الاعتراف(ضيفة الحلقةرشرش القمر)
شات الاستغفار ....ادخلى ياصفصوفة
جدول اليكسا

شاطر | 
 

 نصائح مطبخية 5 لعجرودة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عجرودة
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو


الساعة الآن :
عدد المساهمات : 403
النقاط : 671
تاريخ التسجيل : 10/11/2011
العمر : 34
الموقع : صفصوفات حبيبة قلبى
المزاج : يعنى ساعة تروح وساعة تيجى ها ساعة تروح وساعة تيجى ها

مُساهمةموضوع: نصائح مطبخية 5 لعجرودة   الإثنين 14 نوفمبر 2011, 3:21 pm

لعمل لقمة القاضى

اعملي الخميرة قبلها بيوم

او على الاقل 5 ساعات بانك تضيفي كوب دقيق مع كمية الخميرة مع ملعقة سكر مع
ماء وتعجنيها وتتركيها فترة التخمير وبعد ما تعدي الفترة دي تاخديها
وتضيفي عليها بقية المكونات وتعجنيها عادي وبعدين تتركيها كمان ساعة تخمير
ودي فكرة الشيف حسن والشيف احمد القاضي وبتطلع تحفة عن تجربة



عشان تكون لقمة القاضي
مقرمشة من برة وطرية من جوة ضيفي عليها نصف كوب نشا على مقادير عجينتك
العادية وخلي النار تكون هادية وانتي بتقليها عشان تاخد وقت في التسوية
وتكون مقرمشة



عشان يكون الشربات بتاعها
وبتاع الحلويات الشرقية عموما طعمه مميز وزي الي الحلويات بتاع برة ضيفي
عليها نصف كوب من عصير برتقال على الشربات وقللي كمية العصير دي من كمية
المية الي بتضيفيها على السكر

لو لا قدر الله شاط منك الرز ما
تزعليش قدر الله وماشاء فعل بسرعة هاتي حلة الرز وحطيها في حلة اكبر مليانة
مية وبكدة المية دي هاتمتص كل ريحة الشياط من الرز باذن الله



لو بتعملي كبسة وعاوزة
الرز يكون ابيض تماما ضيفي عليه ربع كوب حليب او ملعقتين من الحليب المركز
في مرحلة التسوية الاخيرة يعني قبل ماتنزليه من على النار ب5 دقايق
هايخليه ناصع البياض وطعمه شهي



عشان يكون طعم الباشميل
خيالي وانتي بتحمري الدقيق ضيفي عليه ربع ملعقة قرفة صغيرة جدا ولما يستوي
تماما ضيفي عليه ملعقتين قشطة ولو مش عندك يبقى جبنة كيري ولو مش عندك يبقى
جبنة رومي ولو مش عندك بردو ولا يهمك اعمليه من غيرها وهو من ايدك الحلوة
هايطلع روعة


افكار لنجاح البيتز
ا
اضافة ملعقتين حليب بودر للعجينة يعمل نفس عمل محسن الخبز ويعطي العجينة طراوة وليونة

اضافة الزبادي اثناء العجن يخلي البيتزا طرية وهشة وطعمها مميز

اضافة الرزو ماري والزعتر الجاف في العجينة اثناء الخبز يعطيها الطعم الايطالي المميز

تحمير بصلة في زيت زيتون واضافتها للعجينة يعطي طعم مختلف جدا ( اسامة السيد )

اضافة البيكنج بودر مع الخميرة البيرة يعطي نتيجة افضل

اضافة ملعقة ملح امر ضروري لحدوث التفاعل في الخميرة وظبط الطعم



الفرن يكون ساخن جدا عشان البيتزا ما تنشفش اثناء التسوية

افضل تسوية البيتزا على ظهر الصينية العادية او استخدام صينية البيتزا ( حوافها قصيرة جدا )

لنجاح التسوية لابد ان تأخذ العجينة الوقت الكافي في التخمر وبعد اضافة مكونات التغطية تترك كمان
نص ساعة ترتاح وتتخمر للمرة التانية ( على حسب حرارة المطبخ )

وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عمر وعلى
شيف الصفصوفات
avatar

وسام : شيف الصفصوفات
الساعة الآن :
عدد المساهمات : 3860
النقاط : 5324
تاريخ التسجيل : 19/03/2011
العمر : 34
المزاج : بشد فى شعرى من ولادى

مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية 5 لعجرودة   الإثنين 14 نوفمبر 2011, 6:19 pm

ياسلام على النصايح الهايله دى

انا فعلا بستخدم لبن البوده فى عجين البيتزا بتبقى طريه وجميله وبعملها برده فى صوانى حرفها صغير

تسلمى ياام مازن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عجرودة
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو


الساعة الآن :
عدد المساهمات : 403
النقاط : 671
تاريخ التسجيل : 10/11/2011
العمر : 34
الموقع : صفصوفات حبيبة قلبى
المزاج : يعنى ساعة تروح وساعة تيجى ها ساعة تروح وساعة تيجى ها

مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية 5 لعجرودة   الإثنين 14 نوفمبر 2011, 6:43 pm

انا بريح دماغى واجيب عجينة جاهزة من المخبز بكسل اعمل ده كه ده انا عجينة الكيك وبغرق فى شبر مية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخية 5 لعجرودة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: المنتديات العامة :: أقسام المرأة العصرية :: التدبير المنزلى-
انتقل الى: